De când m-am întors în țară, am avut de recuperat masiv la ascultat podcasturi și iată că am ajuns și la TWIT-uri. În episodul 132 din 18 februarie este invitat Jason Calacanis, antreprenor cu trecut zbuciumat, idei crețe și gură slobodă. Jason susține o chestie interesantă și anume că Google deabia așteaptă să pună gheruțele pe Skype, pentru care negociază cu Ebay de aproximativ un an. Mișcarea are oarece logică în sensul în care n-ar fi prima oară când Google cumpără un serviciu extern de succes pentru a înlocui un proiect propriu (vezi YouTube versus Google Video) iar GTalk-ul nu are nici pe departe popularitatea Skype. Asta, fără a pomeni de faptul că Ebay nu au reușit să facă o integrare serioasă cu Skype și nici la capitolul profitabilitate lucrurile nu au mers tocmai strălucit.

Mergând mai departe cu speculația și introducem în ecuație recentul efort al Google de căutare prin intermediul recunoașterii vocale. Aplicând în timp real o astfel de tehnologie pentru publicitatea Google, ne putem imagina un viitor în care convorbirile gratuite pe Skype vor suna cam așa:

google_skype.jpg

În afară de cazul în care Calacanis face mișto, dar măcar e un mișto interesant.

Ah și – da – știu că există o companie americană relativ obscură care oferă deja un astfel de serviciu (mă rog, în cazul lor sunt reclame care se afișează în browser, deși nu sunt deloc sigur că vreau să stau cu ochii în browser în timp ce vorbesc cu cineva). Nici nu vreau să-mi imaginez…