E un pic contra-intuitiv, dar în ultima vreme am re-activat în AdBlock reclamele pe site-uri, în special AdSense și cele de pe Facebook. Când citesc un articol interesant pe un site caut printre reclame una din următoarele:

  • Scheme piramidale (câștigă bani muncind de acasă pe Internet, Lyoness, Avon, etc.)
  • Escrocherii simple de tip slăbește cu acest truc ciudat, mărește-ți diverse organe, scapă de riduri fără operații, șamd.
  • “Concursuri” false gen câștigat de iPad-uri, iPhone-uri și alte glume gen Mobimezzo

După care dau click conștiincios pe reclamele identificate. Normal că odată ajuns pe site-ul cu pricina închid imediat tab-ul și îmi văd de treaba mea în continuare.

Calculul este simplu. Fiecare click ia câțiva cenți din buzunarul escrocilor și-i mută în bugetul site-urilor pe care le vizitez, plus o cotă parte la Google, Facebook sau un broker oarecare de reclame pe Internet. Dacă mulți fac la fel ca mine, escrocii vor finanța practic site-urile cu conținut de calitate. În cele din urmă Google îmi va da și mai mult spațiu gratuit pentru emailuri și poze, Facebook va putea implementa și mai multe funcționalități iar OpenDNS va continua să ofere serviciul gratuit. Pe banii scammerilor. Mi se pare o afacere foarte bună.

Ceea ce vă doresc și vouă.