Comparați comunicatul de presă de acum cu cel din decembrie. “Vehicule de investiție … pe baza unei evaluări …” comparat cu un simplu “valoarea tranzacției a fost de X”. Nu-i de mirare că se găsesc oameni care să ridice din umeri a neîncredere și să verifice “calculiul”. Pe de altă parte, Sergiu Biriș declară tranșant pe blogul lui că da, milionul de euro virat contra acțiuni este real. Eu pornesc de la premisa de bun-simț că oamenii sunt sinceri, iată așadar încă un site românesc care valorează milioane de euro: potențial 2.5 la ora actuală. Bănuiesc că această cifră va crește în curând pentru că Alexis Bonte nu ar fi investit fără un plan clar de exit. Felicitări pentru o ascensiune atât de rapidă și de improbabilă – evoluția va fi interesantă și în continuare.

Într-un soi de ironie tâmpită, la puțin timp după lansarea Trilu v2 care avea ca noutate spații de dimensiuni standard IAB, frumos delimitate, pentru afișarea de reclame, acestea au dispărut. Explicația: serverele care serveau reclamele erau prea lente pentru traficul generat de Trilu. Mă găndesc că poate băieții cu experiența lor proaspătă de scalare ar putea să lansa chiar ei un adserver civilizat care să nu sughițe la primul site cu trafic cât de cât decent și să-l închirieze diferitelor regii – care nu s-ar supăra, dimpotrivă.

PS Tot pentru amatorii de teoria conspirației, Alex are o analiză cinică pe subiectiv.ro.

PPS De departe cel mai tare zvon este că Gigi Becali ar fi fost interesat de Trilu.

PPPS Cine ar putea să-mi lămurească următoarea frază din recentul comunicat de presă: “Trilulilu promoveaza spiritul de gasca, prietenia si flexibilitatea, în opozitie cu atitudinea de corporatie specifica altor site-uri de profil” ?

PPPPS Citiți și comentariile la postul lui Zoso. Crocodili, fluturi, conspiratii.