Trei cu mancare

Dinah Fried a conceput un proiect fotografic interesant de reconstituire a meselor din romane clasice gen “De veghe în lanul de secară” și “În căutarea timpului pierdut”. Mai jos  ”Alice în Țara Minunilor”:

Oarecum la cealaltă extremă a trăirilor umane, trei cercetători de la universitatea Cornell au studiat mesele pe care le cer condamnații la moarte înaintea evenimentului final. Un soi de răspuns la întrebarea “ce ar mânca oamenii dacă nu ar exista probleme de sănătate asociate cu alimentația și și-ar permite orice” sau “care e mâncarea care te calmează în condiții incredibile de stress”.

Concluzia n-ar trebui să surprindă pe nimeni: condamnații au îngurgitat în medie 2756 de calorii la o singură masă, cu accent pe grăsimi și dulciuri. Cele mai frecvente cereri au inclus carne, prăjeli, dulciuri și băuturi carbogazoase. Ei bine, cam așa arată un burger de 2650 de calorii (Super Scooby-ul britanic):

Dacă-l termini la o singură masă, localul îl oferă gratuit (plus un Diet Coke ca să alunece mai bine – la vale sau la deal, depinde). Până acum nu s-a înregistrat nici un fericit câștigător dar poate se sesizează închisorile americane. E un pic riscant totuși: dacă nu funcționează aparatul de gazare condamnatul riscă să se trezească în toiul unei indigestii cumplite.