Anul 2008 este plin de evenimente neplăcute pentru email spammeri. Înainte de a susține că nimic nu e suficient de neplăcut pentru un spammer, citiți mai departe.

Robert Soloway, baronul, regele, feldmareșalul sau ce-o mai fi al spamului – este dat în judecată de proprii clienți, probabil vânzători de V1a3ra, prelungitoare de penis și rețete de îmbogățire rapidă cărora Soloway le-a promis marea cu sarea dar nu prea a executat. Procurorul propune 26 de ani la mititica. Soloway pledează vinovat. Rezultat final al negocierilor: 4 ani într-o închisoare federală.

Michael Dolan, o “tânără speranță” de 24 de ani a reușit să îmbine în mod plăcut spamul cu excrocheriile, pretinzând a face parte din personalul AOL și cerând detaliile financiare ale clienților companiei americane. O parte din spam a fost organizat și trimis pe vremea când se afla la închisoare, unde săvârșea o pedeapsă de 9 luni pentru hacking*. Așa încât Michael intră din nou la umbră, pentru 7 ani, termen care fi urmat de o perioadă de supraveghere. Probabil că nu va avea ocazia de a mai atinge un computer până prin 2018.

Culmea absurdului este totuși ilustrată de Edward Davidson, un alt spam king american. După ce în aprilie 2008 este condamnat la 21 de luni de detenție într-o închisoare de minimă securitate, acesta evadează și se sinucide, nu înainte de a-și masacra o parte din familie.

Așa încât dragi spammeri autohtoni, lăsați-vă de meserie până nu se întâmpla cine știe ce nenorocire. Parol.

*La americani hackingul se pedepsește cu închisoarea, nu cu interviuri în ziare și remarci despre genialitatea tineretului.