Scurte …

Habar n-aveam că trafic.ro are şi statistici de localizare. Care deocamdată nu merg … (update: le-au pornit între timp, poate le şi anunţă azi :) )

LinkedIn e de vânzare pe 1 miliard USD. S-au investit în acest site 27.5 milioane şi veniturile anuale pe 2008 sunt prognozate la 100 de milioane (dovadă că se vinde binişor reclama aceea de 75USD CPM). Spre deosebire de Facebook, s-ar putea să se şi găsească un cumpărător. LinkedIn este o reţea de socializare făcută cu cap, unde te duci să cauţi conexiuni utile pentru profesie sau afaceri şi nu joculeţe pentru pierdut vremea.

Umblă zvonul că mioriticii ar fi pe locul 3 la phishing după US şi China, dar sursa e necunoscută. Am vrut să verific informaţia şi, la sugestia unui cititor, m-am uitat vreme de câteva zile pe statisticile de la Arbor Networks cu ţările de unde au venit cele mai multe atacuri de phishing în ultimele 24 de ore. Nimic, fraţilor, nici măcar acolo nu suntem în stare să ne menţinem pe podium.

Conform sondajului “Blog Marketing Survey”, cei mai influenţi 40 de bloggeri români căştigă în medie fabuloasa sumă de 250 € / lună. Adică per total 10.000 €/lună. In acelaşi timp Cristi Manafu, realizator al sondajului, a declarat în Cotidianul că “as zice ca sunt între 50 si 60 de mii de euro în joc, tot ce a fost în 2007 si 2008“. Vă las pe voi să faceţi calculul, eu cred că Manafu are dreptate şi multe din declaraţiile bloggerilor sunt umflate. Iar cei care câştigă > 3000 €/lună o fac (cu excepţia lui Bobby) din spam şi nu din vreo activitate care s-ar putea numi “blogging”. Între timp, rubrica “bloguri” din trafic.ro are vreo 2500 3000 de înscrişi. La mai mare.

Apropos de Bobby Voicu, el este de ieri Yahoo România :) . Felicitări.

O zi bună să aveţi …