Scurte cu roboti

Din seria “roboții care-ți iau jobul”, VentureBeat publică un articol interesant despre cum primul val de schimbări majore se va datora mai degrabă tele-prezenței decât automatizării totale a muncii umane. Este plauzibil, într-un fel diferitele forme de teleconferință și de muncă la distanță sunt un tip de tele-prezență. Veți întâlni tehnicile de mai sus în mai multe domenii dar în special în zona software și IT. Este doar o chestiune de dotări și de rentabilitate ca alte domenii să adopte aceste practici.

Firma Momentum Machines își propune să dea lovitura în automatizarea restaurantelor cu un robot de fabricat … burgeri.

Faptul că fabricanții poziționează robotul în segmentul “burgeri de calitate gourmet” mă face să cred că e o investiție mare cu costuri semnificative. Ca și frecvent consumator, știu că un burger e bun atunci când ingredientele sunt de calitate, nu când sunt “proaspăt tăiate” sau conțin amestec de carne într-un procentaj exact până la a 3-a zecimală.

O dată fabricat, burgerul robotic trebuie livrat. Ce poate să fie mai potrivit decât o micro-dronă care să ți-l parașuteze direct în poală, asezonat cu un desant de salată de varză albă?

Aștept cu interes fast food-urile viitorului. Poate acolo roboții nu o să considere clienții termite.