Dracu’ m-a pus să caut “iPhone Franta” pe Google. De fapt nu dracu’ ci faptul ca saptamana viitoare vine un amic de acolo si vroiam să-l rog o chestie. Sau nu, că suntem deabia în septembrie. Dar, subiectul e altul, sau mai bine zis altele. O știre de mare angajament pe go4it, o publicație a trustului MPI (by the way, gata ați omorât gizmodo.ro ?) anunță că “Deși au existat zvonuri care d?deau ca sigură o înțelegere între Orange și Apple pentru distribuirea iPhone în Franța, în cele din urmă compania americană a optat pentru France Telecom. [...] Nu se știu deocamdată detalii ale contractului, este clar însă că Steve Jobs, boss-ul Apple, nu a fost mulțumit de oferta Orange“.

iphone_franta_aberant.jpg

Adică, mă-nțelegeți, Steve nu a fost mulțumit de oferta Orange, deci s-a dus la FT, care deține Orange, care este divizia de wireless a lui FT (în Franța și în multe alte țări europene). Doh … Funny este că în rezultatele Google apare și un articol de pe site-ul ZonaGSM [nu vreau să pun link], unde un anume “Alex” copiază mot-a-mot articolul din go4it.

Cu titlu anecdotic, stiați că France Telecom a cumpărat în 2000 Orange (UK la vremea respectivă) contra 40 de miliarde $ de la … Vodafone ? Mă rog de fapt povestea e mai complicată, cu un an înainte Vodafone cumpărase firma Mannesman care deținea acțiunile Orange de ceva vreme, drept care comunitatea europeană a fluierat fault și i-a obligat să vândă.