• Utilizatorii de iTunes pe Windows beneficiază de la precedentul update de la finele lunii martie (v7.6.2) de o “experiență de browsing superioară”, ca să-l citez pe Steve Jobs. Pentru cei cărora expresia de mai sus nu le rimează cu nimic – este vorba de browserul Safari 3.1 produs de Apple, care acum vine la pachet cu iTunes, bifat din principiu. Probabil pentru că toți avem nevoie de experiențe superioare. Spre deosebire de minunăția de QuickTime, măcar pe Safari îl poți debifa la instalare … dacă ești atent. Chit că imediat după instalare ți-l mai propune o dată … cică new software is available. Insistența este mama reușitei. Cred.
  • Una dintre cele mai interesante aplicații demo la Google App Engine este Hoodle Chat. Ups … de fapt … era Hoodle Chat. Asta, pentru că “semăna prea mult” cu Campfire, un serviciu pe bani de la 37 Signals, răsfățații web2.0 și exemplu “de manual” în toate prezentările trendy de pe la conferințele de profil. Eu zic să notăm undeva data, este prima oară când Google retrage un site gratuit pentru că … reproduce funcționalitatea unuia cu plată. Probabil și ultima oară. Pentru că – nu știu dacă ați remarcat – în ultima vreme Google s-a specializat în a face exact contrariul. Ceea ce din punctul meu de vedere este foarte benefic și motor de progres pentru industria IT și nu numai. Desigur, eu nu sunt un antreprenor cool și s-ar putea să greșesc. Până una alta “stingerea” lui Hoodle Chat le-a bușit celor de la Google pagina principală de la App Engine. Of of, măi măi.

  • Că tot veni vorba de hosting gratuit de la Google pentru trafic sub 5 milioane de afișări pe lună, Joyent (un micuț competitor din zona cloud computing) oferă hosting gratuit “in the cloud” pentru site-urile cu mai mult de 25.000 de unici pe lună și mentenanță totală gratuită pentru site-urile cu mai mult de 1 milion de unici pe lună. Condiții: site scris in Python, acces la datele utilizatorilor și la statisticile site-ului (la fel ca Google, zic ei). Figuri de stil au ba, acest gen de oferte cresc enorm popularitatea limbajului Python (vom vedea în câteva săptămâni clasamentul cărților pe Amazon). Domnii cu Ruby: cam slăbuț, sincer … hai, un efort …
  • Ok, deci hosting gratuit sau aproape, mentenanță moca, trafic mare, AdSense, cu ce rimează ? SEO spam la scară industrială. Sinergia ubicuă a noului val de site-uri cu awarenes maximizat post web3.0. Compatibil cu Twitter, evident. Dar, probabil că sunt prea cinic. Va fi un an interesant, asta este sigur.
  • Ah, și industria de hosting “tradițional” ? De la anul, la muzeu. Muzeul Satului.