După exemplul AppleTV și Amazon a început să ofere video High Definition (deocamdată doar 720p) pentru clienții săi.  Pentru streaming (pe device-uri gen Roku) este nevoie de 2.5 Mbps, altfel se poate face download și vizionare ulterioară. Materialele nu sunt accesibile decât în câteva țări deci pentru amatorii de HD video din România care vor să intre în legalitate … proxy-urile să trăiască !

Amazon HD video pe Roku sau
TiVO

Oarecum coerent cu știrea de mai sus, la NAB 2009 Adobe anunță că primele modele de televizoare și STB-uri cu suport de Flash vor fi lansate în a doua jumătate a acestui an (analizează și New York Times). Numai bun ca să vezi filmele HQ/HD de pe YouTube sau aiurea direct pe televizor. Este adevărat că există deja implementări proprietar cum ar fi Panasonic Viera CAST dar compatibilitatea generică Flash video va deschide calea multor surse de conținut video să migreze de pe PC direct pe TV. Mă întreb dacă vor merge și jocurile Flash, de exemplu un Tower Defense pe plasma de 42″ cred c-ar fi optim.

Am văzut și eu primul video al unui netbook care rulează Google Android (doar un prototip de la cvasi-necunoscuții i-Buddie):

Faceţi clic aici pentru a vedea video încorporate.

Mai nou se pare că fabricanți la fel de anonimi (a auzit cineva de SkyTone ?) pregătesc un netbook de tip tabletă (adică ecran tactil și pivotant) ce rulează Android (sursa Register Hardware).

Netbook + Android + tablet =
love

Chiar dacă pe plan conceptual combinația este de vis, mie nu mi se pare o idee atât de bună pentru un produs în acest moment. Un ecran tactil de calitate de 8-9″ este foarte scump și este cam aiurea de combinat cu un procesor la 533MHz, doar 128 MB de memorie și un sistem de operare încă tânăr care nu este adaptat pentru utilizare pe netbook-uri. Nu mai vorbesc de GPS și senzorul tactil a căror lipsă ar ciunti serios Androidul, sau de numărul scăzut de softuri disponibile comparat cu orice alt notebook amărât de 400$ de pe piața actuală.