Chrome a fost singurul browser care a rămas în picioare acum 10 zile la concursul de “spart browsere” de la CanSecWest, Pwn2Own. Ca și data trecută, Safari pe Mac a fost făcut varză cu un zero-day exploit în aproximativ 10 secunde. Charlie Miller, autorul exploitului, a declarat senin că nu mai are de gând să divulge bugurile gratuit fabricanților și că are pretenția de a le valorifica financiar pe viitor. No comments, fiecare cu modelul lui de business…

Ceea ce mi s-a părut interesant a fost afirmația lui Miller că dintre toate țintele Safari + MacOS X a fost de departe cea mai ușoară de bușit. Copiii cu PowerBook-uri, să nu spuneți că n-ați știut pe ce picior dansați !

Tot în același spirit de râcă PC-Mac, iată cea mai recentă realizare a marketingului Microsoft cu bătaie directă spre Apple:

Faceţi clic aici pentru a vedea video încorporate.

Microsoft atacă acolo unde doare adică la capitolul preț. “Lauren” decide că bugetul ei de 1000$ nu este suficient de “cool” pentru un Mac și-și cumpără cu 699$ o tristețe de HP Pavilion cu procesor Turion și chipset video ATI Radeon 3200, numai potrivit pentru Solitaire. Mă gândesc că dacă îl lua cu Linux era încă și mai ieftin. Mmmmm … key ?

Am încercat în acest week-end două softuri interesante. Primul este Rainlendar, care după spusele multora este “miezul miezurilor” în materie de calendare: știe și Outlook, Google, task-uri online, rupe tot. După ce l-am integrat cu Outlook-ul meu, Rainlendar s-a transformat într-un cârnat absolut enorm plin cu texte suprapuse, ilizibile, care depășeau cu mult rezoluția verticală a ecranului. Probabil că am un program un pic mai încărcat, de exemplu săptămâna trecută cam 60 de appointmenturi (numai o parte erau meetinguri, multe sunt pur și simplu repere pentru organizarea timpului petrecut la muncă). Deci, Rainlendar cade. Accept așadar orice sugestie de soft de calendar care să se integreze cu Exchange/Outlook, cu Google Calendar, să aibă și listă de task-uri și client de Symbian. Eventual să fie intuitiv, doar când mă uit la el să priceapă imediat cum vreau să-mi petrec săptămâna.

Altă dezamăgire a fost Rockbox (un firmware alternativ, open-source, pentru playere audio) care instalat pe bătrânul și credinciosul meu Sansa E250 a reușit performanța să consume acumulatorul cam de 3 ori mai repede decât în mod normal. Fail !

PS Aștept comentarii pe subiecte. Rog simțul umorului. Mulțumesc.