Parcuri de distractii

Pentru c-a venit vremea bună și e weekend, recomand câteva materiale despre niște parcuri de distracții mai “altfel”.

Începeți periplul cu Mangyongdae un parc de distracții nord-coreean menit să arate superioritatea comunismului dialectic asupra capitalismului haotic. Articolașul susține că parcul este populat la comandă cu țărani din împrejurimi atunci când vin vizitatori străini.

Mi-a plăcut îndeosebi ansamblul foto care permite să te plasezi între doi militarist-imperialiști pe cale de a fi executați. Probabil este ride-ul cel mai popular de acolo.

Urmează apoi copia de Disneyland plasată pe meleagurile chineze la doar 45 de minute de Beijing în mijlocul unui câmp de porumb. Din păcate are prea puține atractii pentru a deveni un obiectiv turistic, dar castelul – impunătorul castel face toți banii:

Dincolo de baltă, parcul Six Flags din New Orleans are măcar scuza uraganului Katrina – o scuză bună să recunoaștem. E numai bun de turnat un film cu zombie, repede până nu construiesc un mall sperăm mai greu inundabil decât parcul:

Nu putea lipsi din clasament cel mai dezastruos parc al tuturor timpurilor, inegalabilul Dracula Park. Iată-l în întreaga lui splendoare:

A bon entendeur, salut…