S-a finalizat concursul Android Romanian Challenge sponsorizat de HTC iar câștigătorii sunt:

Locul 3 (in valoare de 1000 Euro) – Cristian Streng pentru Ro.Tel

Locul 2 (in valoare de 2000 Euro) – Marius Mailat pentru Romanian Weather

Locul 1 (in valoare de 3000 Euro) – Stefan Selariu pentru My Location (dintr-un motiv straniu aplicația nu mai apare pe browserele de marketplace – a fost oare retrasă?!? – așa că am dat link direct la pagina de concurs)

Premiul acordat pe baza votului publicului (un telefon HTC Desire) a fost acordat lui Alexandru Bejan pentru aplicatia Feroviar (cu 88 voturi, aplicațiile care au cumulat un număr mai mare de voturi fiind descalificate pentru fraudă)

Premiul special oferit de Orange – Stefan Selariu pentru (din nou) aplicația My Location (nu știu în ce anume constă acest premiu)

Într-adevăr podiumul nu este cel mai reușit și când spun asta nu mă refer la HotnewsRo care știam că nu are șanse dar mă gândesc de exemplu la La cinema care este una dintre puținele aplicații din concurs pe care am instalat-o și o găsesc utilă.

Judecând la rece, nici una dintre aplicațiile prezentate nu era bazată pe o idee cu adevărat nouă. La orice oră din zi și din noapte găsesc minim 2-3 produse similare pe Marketplace. Unii însă și-au dat silința să adauge elemente distinctive, de exemplu la Romanian Weather webcamurile din România – funcționalitatea este un pic half-baked și eu personal nu aș fi pus doar pentru asta aplicația pe podium dar este clar că s-a investit timp și muncă (lucru pe care nu-l pot spune despre cel puțin jumătate dintre aplicațiile înscrise în concurs – “ca să fie”). Pe de altă parte, să mă bată Dumnezeu dacă înțeleg cum de s-a impus My Location în condițiile în care nu are absolut nimic particularizat pentru România în afară de limba română (de exemplu aplicația Droid Tracker este similară, mai bogată în functionalități, open source și este pe Market de ceva vreme). Nu contest talentul de dezvoltator al lui @tughi sau @fastlink2 dar să zicem că inovativitatea nu a fost chiar la cote maxime pe podium. Oricum ironia sorții face că @tughi are și el o aplicație mai veche de currency exchange pe Market care este foarte apreciată și populară.

Cum ar fi arătat podiumul în viziunea mea? Cu Ro.Tel, La Cinema și Feroviar. Și Romanian Weather locul 4 :)

Re-jurizare? Nu cred, nu are sens, asta a fost decizia juriului și trebuie respectată. Nu poate câștiga toată lumea la urma urmei, chiar dacă aplicațiile utile au fost mai mult de 3.

Au mai scris pe acest subiect Androider si HTC Forum, cat si organizatorii. Nimic de la sponsorii media sau bloggerii din juriu? Hmmm.

Evident, la final un pic de reclamă proprie nu putea lipsi. Haideți androizilor cu descărcările la Hotnews.ro, mai am puțin și ating limita de 500. Go go go:

qr_hotnewsro

Promit ca duminică noaptea (că doar vine weekendul) voi urca în Marketplace o nouă versiune cu ceva bugfixuri plus funcționalitate nouă!