1. De pe BoingBoing aflu de o amuzanta initiativa a unui pictor ceh de a realiza abtibilduri cu aspectul tipic de mesaj de eroare Windows, numai bune de lipit deasupra reclamelor la Vista. Glumita se raspandeste viral in Praga, si iata care este rezultatul:

vistasticker.jpg

Ironic, mesajul afisat este “Error: The Operation Completed Successfully“.

2. Charles Simonyi, in varsta de 58 de an, fost programator si arhitect software la Microsoft, acum multi-miliardar in dolari, se pregateste pentru o calatorie in spatiul cosmic, anunta Associated Press. Simonyi este unul dintre cei care au contribuit in mod esential la scrierea primelor versiuni de Word si Excel. Acest emigrant maghiar a plecat din Ungaria la varsta de 17 ani ca sa lucreze in Danemarca. El ajunge destul de repede, in 1968, in Statele Unite. Simonyi este inventatorul celebrei notatii maghiare a numelor de variabile in limbajele derivate din C. El se va imbarca pe o racheta Soiuz impreuna cu doi cosmonauti rusi ca sa “dea o tura”, intorcandu-se 11 zile mai tarziu pe Pamant. Biletul celui de-al cincilea turist spatial a costat 20 de milioane de dolari. Charles nu este primul IT-ist in spatiu, el urmandu-i sudafricanului Mark Shuttleworth, fondator al certificatorului Thawte si la ora actuala promotor al sistemului de operare Linux prin intermediul fundatiei Ubuntu.

usprogrammer.jpg

Nu sunt deloc stresat, doar mama mea este putin ingrijorata” a declarat Simonyi agentiei AP.

3. Domnul Orlando Nicoara de la MediaPro Interactiv a inregistrat in luna februarie a acestui an cateva domenii interesante si anume echivalentele romanesti ale unor celebre bloguri de tehnologie de afara: engadget.ro si gizmodo.ro. Sigur, poate le-a cumparat pentru ca “nu erau luate”. Sau, poate MPI pregateste un proiectel interesant. De urmarit.

4. De pe TechCrunch am aflat despre Scribd, un site nou lansat care se pozitioneaza ca si un “YouTube pentru documente”. Cu alte cuvinte, daca ai scris un document in orice format (document Word, Excel, Powerpoint, etc.), posteaza-l pe Scribd daca vrei sa-l faci cunoscut. Documentele sunt “taguibile”, categorizabile, poti marca favorite, vizualiza topurile celor mai citite/apreciate documente; la fel ca YouTube Scribd permite sa incluzi un document pe blogul sau pe site-ul tau cu ajutorul unui simplu fragment de cod HTML. Spre deosebire de YouTube, este permisa descarcarea de continut de pe Scribd pe computerul vizitatorilor. Exista deja continut in limba romana, ba chiar am gasit si catalogul IKEA pentru Romania