Este simplu, trebuie doar să fii angajat Apple sau stagiar la ei cu vechime de minim 1 an. Conform publicației online Think Secret, este mesajul pe care Steve Jobs l-a transmis ieri angajaților săi la o intâlnire de anvergură prilejuită de lansarea lui iPhone de astăzi 29 iunie. Aproximativ 18.000 de persoane vor beneficia de această ofertă, dar deabia la sfârșitul lunii iulie, când “valurile” provocate de lansarea noului mobil de la Apple se vor fi calmat.

iphone_gratuit.jpg

La o estimare grosieră, “cadoul” lui Jobs valorează în jur de 5 milioane USD numai dacă ne referim la valoarea componentelor electronice ale iPhone-ului, iar dacă luăm in considerație manoperă, transport, logistică și (probabil ?) subvenționarea abonamentului la operatorul american Cingular/AT&T, estimez că ne apropiem de o sumă frumușică situată în vecinătatea a 8-9 milioane USD.

Un exemplu interesant de cum se construiește și menține loialitatea personalului unei companii. Apple nu este la primul gest de acest gen, angajații beneficiind de câte un iPod gratuit la începutul anului 2005.