… sau mai bine zis playfuls.com, domeniul pe care era gazduit majoritatea continutului care le aducea trafic de Google. Si mai precis, tonele de pagini crawlate de pe diverse alte site-uri pentru ca – nu mai e demult un mister pentru nimeni – Jucaushii este unul dintre business-urile “de Adsense” romanesti bazate in mare proportie pe “Google spam”. Metoda este simpla, se aduna continut cu roboti (cu “japca” ar zice unii), se face optimizare SEO pe el si tocana rezultata se baga pe gatul lui GoogleBot pentru a fi indexata. Iata cum arata statistica de pe trafic (am rotit graficul pentru a-l face mai inteligibil):

playfuls_trafic.gif

Pentru a mai ascunde leopardul, cei de la Jucaushii au scos tag-ul de trafic.ro din pagini, iata insa ce spune Alexa de care e mai greu sa te ascunzi datorita naturii descentralizare a masuratorilor:

playfuls_alexa.jpg

Sau si mai clar, tot pe Alexa:

alexa_playfuls_traf.gif

Pam, pam. Undeva niste baieti sunt in alerta maxima, asta e sigur. Se fac tot felul de redirectari, curatenii, de exemplu funonline.playfuls.com “curge” acum spre www.funonline.ro. Totul in speranta ca “noul” playfuls.com mai parfumat, mai placut la pipait, isi va relua locul pe care il ocupa anterior in indexul Google.

Tot atat de sigur este ca batalia cu algoritmii lui Google dar mai ales cu armata de “verificatori” umani este greu de castigat. Vor urma probabil si alte site-uri, vom vedea la momentul oportun. Cred ca urmeaza o perioada interesanta pentru Internetul romanesc…

Multumesc lui Andrei pentru pont.