În deschidere la WDDC (live pe Engadget). După ce a “amețit” nițel asistența cu bunătățile din firmware-ul v2.0, Jobs a prezentat și noua versiune de iPhone:

iPhone versiunea 2 cu
3G

Dotat cu ceea ce se aștepta: 3G, GPS, enterprise (Cisco VPN, Exchange, instalare și administrare la distanță & whatnot). Jobs menționează România în lista țărilor unde se va distribui (22 pentru început, 70 de țări per total în 2008). Cu hărți disponibile și la noi … Prețul de 199$ cu subsidii pentru modelul de 8GB (valabil worldwide) a fost confirmat (299$ pentru 16 GB). Asta înseamnă sub 500 RON preț cu abonament, din 11 iulie.

Una dintre cele mai tari vești (pentru mine, care apreciez în mod special acest criteriu) este autonomia noului model de iPhone care crește până la 10 ore de vorbit sau 300 de ore stand-by, cifre cam cu 20% mai bune decât ale modelului precedent. Valorile sunt comparabile cu cele care caracterizează cele mai performante mobile Sony-Ericsson. În regim de player audio (aka iPod) autonomia este de 24 de ore. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care noul iPhone este mai subțire.

Faceţi clic aici pentru a vedea video încorporate.

Nimic despre telefoanele deblocate și prețurile acestora. Vom vedea concret începând cu 11 iulie.

Astăzi iPhone “a sărit” mai multe trepte deodată, mă aștept ca mobilul să devină foarte popular – și nu doar în rândul celor care îl vor cumpăra “de fițe”. Modelul alb va fi în mod sigur destinat fashion victims.