Conform cifrelor publicate de către Netmarketshare, iPad-ul a fost primit cu mult interes în Republica Mali, una dintre cele mai sărace țări din lume. In acest moment 0.21% din traficul Internet din Mali se face de pe iPad-uri. Comparați cu 0.12% pentru SUA…

iPad face succes in
Mali

Campioni absoluți sunt locuitorii insulelor Cayman cu 0.23%. Singura țară mai răsărită din top 10 este Olanda pe locul 3 cu 0.2% din traficul Internet făcut de pe iPad-uri, în rest abundă de insulițe gen Aruba, Surinam (nu e o insulă :) ), Virgin Islands. Monaco stă pe un binemeritat loc 8 cu 0.14%.

Interesant este că Moldova cu 0.07% este situată pe locul 23 mondial la rata de adopție a iPad-ului în vreme ce România “zace” undeva sub marja de eroare cu 0.1% in ultima parte a clasamentului.

Este clar ca rezultatele vor fi extrem de stranii atâta vreme cât nu iei în considerare mărimea pieței de Internet din zonele respective, unde e suficient un fiu de politician/petrolist/fotbalist/manelist sau un turist mai cu dare de mână să aducă una-două iPad-uri și automat se schimbă cotele de piață.

Nu-mi explic însă rezultatele măsurătorilor în Olanda și Moldova…