De la vizita lui Bill Gates, romanii au prins un drag fantastic de Microsoft. Ce-a zis Basescu, are n-are dreptate, ce minunati sunt Microsoft cu softurile ei si ce diabolici sunt cei de la Microsoft ca impiedica Linuxul care r0x0rZ sa se desfasoare la adevarata valoare a kernelului lui cel mirobolant. Ma rog… Vine insa cate un reporter agil care de dragul de a mai scrie ceva/orice despre Microsoft ne serveste cate o gogonata de numa-numa.

rl_msft.jpg

Bunaoara, in Romania Libera apare un articol “bomba” care ne anunta, nici mai mult nici mai putin, ca “Angajatii romani de la Microsoft renunta la domiciliul din tara“. In fapt, este vorba de faimoasa lege 95/2006 prin care romanii care lucreaza in strainatate in afara UE sunt obligati sa plateasca statului roman contributia CASS de 6.5% din salariu. Legea poate fi interpretata in sensul in care aceasta contributie se plateste indiferent daca angajatul cotizeaza sau nu la o asigurare de sanatate in tara pe teritoriul careia lucreaza. Desi legea priveste o sumedenie de romani, autorul articolului se simte obligat sa mentioneze Microsoft, pentru ca intamplator persoana care i-a dat pontul este angajat Microsoft. Nonsalant, el ne serveste la fileu informatia ca 120 de angajati romani de la Microsoft se pregatesc sa renunte la domiciliu si in curand la cetatenia patriei mume.

Intra pe fir Eduard Koller, un domn de origine romana care lucreaza la Microsoft. Usor ofuscat, acesta ne spune pe blogul lui ca in presa sunt minciuni si nici vorba de o asemenea miscare de masa in randul romanilor ce lucreaza in campusul de langa Seattle. Interesante sunt comentariile de pe RL, apare cate un mare patriot care se enerveaza ca informaticienii romani s-au format moca la fantastica scoala romaneasca si au plecat sa-l imbogateasca pe canadianul ala nenorocit de Bill Gates. Dumnezeu sa-i deznoade.

Desigur ca exista o solutie mai simpla, de la Tariceanu graire. Sa se intoarca toti la Bucuresti si sa se angajeze la centrul de suport global al Microsoft.