Se apropie vara, ceea ce constituie probabil motivul pentru care în ultima vreme circulă pe email tot soiul de invitații. Sunt poftit destul de insistent să particip la concursuri ce au ca miză excursii estivale în diferite locații mai mult sau mai puțin exotice. De exemplu, am fost chemat (chiar în două rânduri !) să “răzui căsuțe” într-o pagină Flash pentru a câștiga un fabulos sejur în Tenerife pe site-ul destinationtenerife (link omis, prietenii știu de ce). Dat fiind că eu mi-am cam planificat concediile anul acesta, m-am gândit să fac o faptă caritabilă. Doresc să răsplătesc câteva personaje admirabile din administrația de stat pentru treaba extraordinar de bună făcută în mandatul care tocmai expiră.

Exprimați-vă și voi recunoștința înscriind funcționarii voștri favoriți de pe la diferite instituții (în special acelea care se ocupă cu respectarea legii dar puteți fi inventivi) la aceste formidabile concursuri. Este simplu să aflați nume, emailuri și numere de telefon de pe paginile de Internet ale instituțiilor, de la rubrica de contact (via Google). Acolo unde nu există adresă de email, puteți folosi servere precum Mailinator, care creează automat cont pentru orice nume sosește pe email (utilizați unul din numele de domeniu sinonime pentru că mailinator.com este arhicunoscut și filtrat la greu).

Pentru cei obsedați de eficiență, puteți participa la un astfel de joculeț și cu un soft de genul Firebug să interceptați apelul trimis la finele jocului, după care este trivial de automatizat. De exemplu, destinationtenerife.com (care m-au spamat prietenește și pe mine) trimite un astfel de URL:

http://www.destinationtenerife.com/romana/competition.php?name=Prenume%20Nume&email=adresa@institutie.ro&phone=0xx.xxx.xx.xx&yob=1960〈=en&win=winner

Merge brici. Amuzați-vă un pic cu povestea asta dacă aveți timp …

Gândiți-vă că veți face un dublu bine: funcționarilor care vor beneficia de excelentele excursii/oferte/gratuități/scheme piramidale și organizatorilor concursurilor care vor căpăta în sfârșit atenția de care ar trebui să se bucure din partea instituțiilor statului. Ideal ar fi să înscrieți și ceva secții de poliție la aceste concursuri, cel mai bine câte un cont pentru fiecare număr de telefon din pagina de contact.

Enjoy. Încă un weekend, încă o faptă bună.