Așa arată evoluția numărului de vizitatori care folosesc Google Chrome, așa cum este ea înregistrată de hotnews.ro. Perioada înainte de Chrome este 18-31 august iar după este 1-13 septembrie.

Cred că statisticile sunt relevante în ce privește răspândirea Google Chrome în rândul internauților români, având în vedere traficul foarte mare și demografic diversificat pe care îl are acest site. Concluziile, banale:

  • Chrome nu câștigă cotă de piață în detrimentul Internet Explorer. Dimpotrivă, IE este în creștere în aceste săptămâni.
  • Cel mai afectat este Firefox și în mai mică măsură Opera.
  • Safari a fost deja depășit. Deși la urma urmei Chrome este tot un soi de Safari din anumite puncte de vedere.

Destul de previzibil, să mai vedem peste o lună. Prognoza mea este ca Google Chrome va întrece Opera și va continua să erodeze Firefox dar într-un ritm mai lent. IE nu cred că are motive de grijă deocamdată. Sunt și eu intrigat care sunt atu-urile Google: bundle-uri, subvenții la laptop-uri low cost ? Desigur dacă s-ar opri pentru un picușor din activitatea de a nu fi evil ar putea lansa un killer app care să meargă doar pe Chrome – cel puțin într-o primă fază. Hmmm …

PS Sper să nu se supere prietenii mei de la Hotnews că le-am folosit statisticile întru lămurirea minților care vrea să știe :)