Astăzi Adobe a lansat versiunea 3 din mediul de dezvoltare Flex Builder și prima versiune non-beta (adică 1.0) din platforma Air, care permite “rularea” site-urilor web ca pe niște aplicații desktop de sine-stătătoare – toate acestea cu modificări minore sau fără modificări în codul site-ului. Voi mai povesti despre aceste tehnologii și impactul pe care îl au deja asupra dezvoltării de produse web, nu de alta dar v-am promis că vom discuta despre angajatorul meu actual :)

Până una-alta, aș vrea să remarc că echipele Adobe din București au “semnat” câteva felii bune din Flex Builder v3.0 și Air v1.0. Sunt curios câte din filialele românești ale multinaționalelor de profil IT se pot lăuda cu contribușii semnificative la produse care fac parte din core business-ul “firmei mamă”. Aud ?

Pentru întreaga poveste, trebuie să citiți postarea de pe blogul MyAdobe. Bravo celor două echipe, dar să mă bată Dumnezeu dacă știu unde au găsit atâtea cagule…

În aceeași ordine de idei, între 7-9 aprilie se ține la Milano conferinăa Flex 360. Lucru notabil, doi români din echipa Flex au fost invitați să prezinte acolo. Este o conferință ieftină (360 de euro) și dacă aveți tangenăe cu Flexul ar fi păcat să o ratați, în plus la Milano în aprilie vremea este ok iar dacă rămâne un pic de timp pentru shopping, cu atât mai bine.