Începând de azi, aplicația disponibilă în versiune gratuită GoogleEarth integrează filme de pe YouTube poziționate pe hartă cu ajutorul opțiunii “Map” din YouTube.

youtube_gearth.jpg

În România grosul sunt situate în București unde majoritatea clipurilor sunt de pe la concerte dar mă aștept ca încet-încet în zonele turistice să apară tot soiul de filme, ceea ce va fi excelent pentru planificarea unui concediu. Nu spun că Google sunt primii care fac acest lucru, doar că o fac bine. Asta-mi amintește de o povestire din vara care tocmai a trecut a unui amic care a găsit o plajă aparent goală pe litoralul românesc … uitându-se pe Google Earth. Ajuns la fața locului pilotat de un aparat de navigare GPS în care introdusese coordonatele – ei bine – era plaja de la Corbu, una din zonele încă [relativ] neinvadate de pe litoralul românesc de care el habar nu avea.

Cum ar fi ca la vară să vezi pe Google Earth imagini și filme din zona unde plănuiești să te duci, și nu cele oficiale oferite de agenție ci clipuri reale filmate de turiști în camera hotelului, pe plajă, în stațiune ? Desigur,rămâne de văzut cum distingem conținutul util de gunoaie (obscenități & co) care nu vor întârzia să fie postate în număr foarte mare conform obiceiurilor de pe la noi.