Am avut plăcuta surpriză de a fi pe lista celor 4 invitaţi la Eliberatica 2008 în urma traficului produs de badge-ul conferinţei publicat pe blogul meu. Mi-am regăsit numele în compania (selectă) a bloggerilor Alex Brie, Filip Cherecheş-Toşa şi Ştefan Petre.

Eliberatica este un eveniment dedicat prezentării beneficiilor tehnologiilor deschise şi libere (în accepţiunea free software). Prezentările vor detalia cum anume folosim aceste tehnologii în business, în administraţie şi în dezvoltarea personală profesională. Alţi doi bloggeri afiliaţi la reţeaua Hotnews, Bogdan Manolea şi Dragoş Mănac, se vor număra printre vorbitori. Bogdan ne va vorbi despre aspectele legale de urmărit într-un business care foloseşte software open-source, iar Dragoş în mod oarecum surprinzător va povesti despre RedHat. Tranşa orară a lui Dragoş este fix între două prezentări care se anunţă interesante, head of development pe ActiveState Komodo şi Matthew “Chewy” Trewhella de la Google care din câte am văzut se axează pe evanghelism pentru OpenSocial, dar nu numai. Deabia aştept …

Să mergi la o conferinţă care se desfăşoară în acelaşi oraş cu tine are avantaje şi dezavantaje certe. Avantajul proximităţii este foarte clar, dezavantajul fiind că după o săptămână de muncă dacă e să aleg între o ieşire la un restaurant plin cu oameni de IT şi o seară cu familia am să prefer automat a doua variantă indiferent de “cine vine la cină”.

PS I still hate Crocs :)