The IT Room este un serial lejer amuzant, sponsorizat de către Dell și distribuit exclusiv pe Internet, cu episoadele inspirate – zice-se – din întâmplări reale. Muzica de generic/stil/prezentare sunt parodiate după serialul de mare succes Heroes de pe NBC, iar personajele ilustrează sublim diversitatea angajaților din IT: un indian, un pitic domn de statură mică, un wanabee consultant aproape de pensie și o blondă. Ah, apare și o maimuță într-un episod. Da, știu… IT Room se înscrie în tendința de a prezenta oamenii cu joburi tehnice ca pe un soi de hibrizi între un robot asocial și un clovn retardat. Nu cred că am văzut un singur film, fie el hollywoodian au ba, în care oamenii care se pricep la computere să nu manifeste vizibil tot soiul de probleme psihice și de relaționare socială. Sincer să fiu mie nu mi se pare, dar probabil că privind sistemul din interior nu-mi dau seama că de fapt toți suntem duși cu pluta rău de tot.

itroom.jpg

Si vorbind de sărit de pe fix, Household Hacker este un blog recent înființat aparținând de publicația online The Onion (hm, hm) care prezintă tot soiul de bricolaje interesante și la îndemâna tuturor. Iată de exemplu (util!) de cum sa interceptezi convorbirile GSM cu o telecomandă, un microfon și un bol metalic:

Faceţi clic aici pentru a vedea video încorporate.

Tot soiul de “rețete” originale, profesionist realizate, sunt publicate pe HH și evident că toate funcționează impecabil. De exemplu, eu în această seară mi-am încărcat playerul MP3 folosind o ceapă și două cești de IceTea (n-am avut Gatorade). Am remarcat că aceast “hack” a fost preluat cu entuziasm de mai multe site-uri și blogulețe de știri românești. Bravo, fraților ! Dați-o și pe cea cu televizorul care merge pe o baterie AAA, e bună, poate ajunge și pe la jurnalele de știri TV …