Sunt de fapt mult mai multe motive pentru care cred că Google+ este un produs de succes și va face găuri mari în baza de utilizatori a Twitter și Facebook. Dar, pentru că am avut niște conversații pe Twitter și în viu grai cu oameni care își exprimau elegant dubiile asupra prezenței mele pe noua rețea socială, am să dau aici 2 argumente majore pentru care G+ este mult peste rețelele sociale alternative:

google-plus-facebook-friends-circle-friendship-ecards-someecards

1. Cercurile. De departe cea mai utilă funcționalitate și care a generat deja numeroase legende și mituri. “Are și Facebook grupuri” – sigur, la fel cum și Dacia și Porsche au ambele … motor, însă nu cred că există cineva care să susțină că sunt identice din acest motiv. Pur și simplu funcționalitatea este mult mai elegant implementată, și mai ușor de utilizat în Google+. “Bune doar pentru pozele cu tine în stare de maximă ebrietate” – nu am imagini de acest tip, însă am în rețeaua mea oameni care vorbesc limbi diferite (engleza, româna, franceza). Acum îmi va fi mult mai ușor să adresez un mesaj în limba română doar celor care îl înțeleg. “E la fel ca Wave sau Buzz, nu?” – Nu. “Nu am răbdare să-mi sortez prietenii în cercuri” – atunci nu mai veni pe G+, lasă-ne doar pe noi geekși între noi, vom fi ok. Parol.

2. Integrarea cu alte produse Google. Număr nelimitat de imagini de 4 MP stocate în cloud-ul Google, integrare cu programul de desktop Picasa cu care îmi administrez colecția de poze. Sugestia automată de legături cu oamenii cu care corespondez pe GMail, care este contul meu de email principal. Și cine știe ce surprize plăcute de acest gen ne mai pregătesc cei de la Google.

Ah, da – un post nou pe blog. În ultimele luni am fost oarecum … prins cu o gamă mult prea variată de probleme începând de la probleme de sănătate personale și în familie, agrementate cu un pic de muncă stil “mai mult decât pot duce”. Din fericire, neplăcerile s-au rezolvat și mă aștept ca postările să continue aici într-un ritm susținut. Buckle up!