Pentru serile lungi de iarnă la gura sobei televizorului Internetului vă recomand două bloguri de emigrant, respectiv expat. Viața “de afară” în:

Frumos intitulatul Sârmă, scotch și maple sirup în care Andix trimisul nostru special în unde altundeva decât Canada ne relatează despre frumoasa viață printre reni condimentată cu aventuri de acasă bine povestite. “nu ma intelegeti gresit. romania e un capitol incheiat si asa va ramane. e o hotarare luata cu multa vreme in urma, pe cand emigrasem deja doar cu gandul si mai asteptam doar sa se termine si actele. pe cand mergeam cu autobuzul 300 cu o mana pe bara si alta pe rucsac, si cu castile in urechi ascultand “I Would Never Wanna Be Young Again” cu Gogol Bordello. mi’am dorit? da, din tot sufletul. a durut? toti avem cate o suferinta.” Citiți și rubrica de “Consignație” !

În cu totul alt registru China prin ochii mei este scris de Iulia, expat la Shanghai. “Săracii se duc să fie servitori în Occident, bogaţii vin să fie stăpâni în Orient. Căci străinii se simt regi aici. În ţara lor erau oameni obişnuiţi, sau oameni deosebiţi printre alţi oameni deosebiţi; aici totul gravitează în jurul lor.” Interesant.

Două puncte de vedere la fel de îndepărtate ca și țările cu pricina. Dacă aveți recomandări de bloguri similare, lăsați un comentariu …