Primul troian pentru Apple iPhone a apărut, îmi semnalează un cititor (G.D.) pe email. Trebuie totuși reținut că nu funcționează decât pe iPhone-urile “hăckuite” (de exemplu cele folosite în România) și că utilizatorul trebuie să aprobe în mod explicit instalarea unui pachet software neverificat pentru a se contamina. Site-urile care distribuiau troianul au fost închise imediat ce amenințarea a fost semnalată de firmele de profil. Altfel, un malware relativ benign dar distracția nu face decât să înceapă.

Odată cu distracția, a început și CES 2008 Las Vegas sub generoase auspicii – iată de exemplu un instantaneu surprins de un reporter de la publicația online TechEBlog în standul Dell:

dellces_3.jpg

Hardware și software de top, plăcut îmbinate. Mii de dolari pentru un ecran albastru, în anul de grație 2008.

pacbell_everex_laptop.jpg

Poate mai interesantă este vestea (sursa – CrunchGear) despre competitorul ultraportabilului ultraieftin Asus EEE, și anume un laptop de 399$ comercializat în Europa sub marca Packard Bell (cu XP) și în US cu brandul Everex (cu Linux). Sistemul va fi echipat cu un procesor VIA la 1.2 GHz, 1 GB de memorie, DVI-out și ecran LCD cu diagonala de 17.6 cm. Se renunță la stocarea pe mediu flash în detrimentul unui banal hdd de 30 GB, ceea ce diminuează autonomia la aproximativ 4 ore (valoare încă destul de mare). Sistemul este, cel puțin pe hârtie, mai puternic decât Eee care oferă un procesor la 0.9GHz și 512 MB de RAM.