… s-au întâmplat câteva lucruri interesante pe Internet:

  • Joost a intrat în public beta și permite oricui să vadă “care-i faza” cu televiziunea pe Internet sau cum i-or spune ei mai nou, dați fugă la înscrieri și să vedem cât durează să vă plictisiți (mie mi-a luat cam 20 de minute).
  • Microsoft lansează Office Live Workspace care nu este transpunerea pe Internet a suitei Office așa cum a înțeles presa românească, ci doar un set de servicii online [stocare la distanță, partajare, protecție, backup] adăugate suitei Office într-un site colaborativ. Ca dovadă, nu se poate crea un document direct în OLW ci ai nevoie de Word instalat pe PC. QED.
  • Poate că pentru o suită Office full Internet de la Microsoft mai avem de așteptat nițel dar un jucător absolut inedit îți face apariția pe scena aplicațiilor online: Adobe. Tocmai s-a anunțat la MAX 2007 achiziția firmei Virtual Ubiquity, care produce un procesor de text online numit Buzzword. Ce este inedit la Buzzword este că funcționează pe platforma Adobe AIR deci practic interfața softulețului este scrisă în Flash. Teoretic ar trebui să fie mult mai arătos și mai “prietenos” decât ce ne oferă competiția bazată pe JavaScript. Rămâne să vedem cum va arăta versiunea beta odată lansată. [Aștept comentariile acide care să-mi spună că este doar publicitate la Flex și putea să-l cheme Mitică în loc de Buzzword]. Iată și-o captură de Buzzword:

buzzword.jpg

  • Yahoo lansează noua interfață “search assist” la motorul de căutare, care se inspiră izbitor din Google Suggest. Ar fi și ceva schimbări sub capotă, dar asta rămâne de văzut.
  • Bill Gates în istorie se numește concursul lansat de Gizmodo și unele dintre imagini sunt “incredibil de realiste”:

billg.jpg