Cercetătorii australieni au descoperit că gulerele albe sunt mai productive atunci când li se permite să surfeze pe Internet de la birou. Și nu în interesul muncii, ci pur și simplu căutând informații despre produse, citind știri, jucând joculețe sau uitându-se la filme pe YouTube. Ca în orice domeniu însă, moderația este cheia. Dacă productivitatea crește pe măsură ce procentajul petrecut pe Internet se apropie de 20% din timpul petrecut la muncă, ulterior rezultatele muncii încep să lase de dorit pentru cei care stau obsesiv pe anumite site-uri. Una dintre explicații este că angajații își plătesc facturile online în loc să treacă pe la bancă, cumpără online în loc să iasă prin magazine și iau legătura rapid cu familia și prietenii pe Twitter și Facebook în loc să stea călare pe telefoane. Nu știu dacă se aplică la angajatul român ? Hi5 ajută oare la ceva ?

Jurnalismul se mută online, și va fi pe bani. Așa văd viitorul cățiva moguli de-ai lor care au înființat recent Journalism Online. Conform acestora, conținutul de calitate costă mult ca să fie produs și nu poate supraviețui doar din reclamă. Foarte multe interese sunt împletite în grupul fondatorilor, care îmbină oameni cu putere și relații atât în presa scrisă cât și în zona Internet pe cablu și telecom. Eu unul sunt sceptic că poți face online plătit altundeva decât în zona premium, gen Wall Street Journal … vom vedea.

După ce Internetul s-a contractat nițel sub presiunea crizei, chinezii își fac simțită prezența. Conform Netcraft, în martie și aprilie s-au contorizat aproximativ 28 de milioane de noi site-uri ca subdomenii ale qq.com (care pare a fi un portal și site de socializare online destinat chinezilor). Ocazie cu care serverul web care stă în spatele tuturor acestor noi site-uri – QQ – a devenit al treilea server ca utilizare pe Internet, după Apache și IIS, cu o cotă de piață de 12.49% obținută practic peste noapte. qq.com este al 16-lea cel mai traficat site de pe Internet, conform Alexa.