Eu ii admir pe acesti oameni. Sincer. Iti trebuie o doza sanatoasa de curaj pentru a scrie despre un subiect pe care nu il stapanesti. Chiar daca iei un articol aiurea de pe net si il traduci, tot se presupune ca ai nevoie de o notiune-doua despre subiect. Curajul cel mai mare – si aici vorbim despre un curaj similar cu cel din reclama Sprite cu ochelarii din fund de sifon – este sa iei un articol de pe net, sa il traduci cu un soft specializat si sa il postezi relaxat pe un site cu trafic mare fara ca macar sa arunci o privire peste el.

Bunaoara, sa aruncam o privire la urmatorul articol de pe wall-street.ro, Cum poti deveni mai eficient in afacerea pe care o conduci :

babelstreet.jpg

Acest articol contine o lista de lucruri pe care ar trebui sa le faci si moduri in care ar trebui sa actionezi pentru a fi mai organizat in activitatea de zi cu zi. Scris corect, s-ar putea adresa oricarui om care presteaza o munca de birou, nu numai patronilor. Insa, datorita modalitatii inedite in care a fost produs, acest articol este de-a dreptul suprarealist. S-ar putea scrie volume intregi de analiza pe marginea lui. Daca nu-l mai gasiti la linkul cu pricina inseamna ca a fost sters, si pentru aceasta eventualitate am spicuit din el o sub-lista. Iata asadar cateva idei pentru a va organiza mai bine activitatea (cu italice, comentariile mele):

  • Foloseste un dictionar personal de buzunar, pe care sa il porti constant cu tine pentru a te ajuta sa fii organizat. Un dictionar romano-chinez, este bun ?
  • Poarta carduri 3×5 sau carnete sau hartii in calendarul tau de buzunar pentru a nota lucruri pe care le-ai putea afla. 3×5 ? Ce inseamna ? Dar, cardurile bancare nu merg ?
  • Foloseste un indrumator care sa te ajute sa indosariezi activitatile pana in ziua in care te poti ocupa de ele. Cumpar indrumator pentru indosarierea activitatilor 3×5. Astept provincia.
  • Creeaza un sistem care sa rezolve sarcinile care se repeta. As crea un sistem care sa faca toata treaba in locul meu si eu sa ma mut in Bahamas, dar deocamdata nu am reusit.
  • Organizeaza lucrurile pe care le intalnesti des intr-un plastic protector pe un inel de legatura. Am doar latex protector cu inel. O fi bun ?
  • Tine un carnet cu paginile intitulate “Ziua recunostintei”. Il tin, il tin de mana ca sa nu scape.
  • Cumpara din timp pentru a avea reserve la indemana. Adanc. Foarte adanc.
  • Cand primesti cartea de vizita a unei persoane, noteaza impresii despre sedinta pe spatele cartii. Sedinta de ieri sau cea de saptamana trecuta ?

Eu unul, am ales sa urmez cu sfintenie de acum incolo doua dintre preceptele enuntate:

  • Fa un singur lucru o data.
  • Cauta doua sau mai multe activitati complementare care pot fii unite si rezolvate in acelasi timp.

Traisca unirea “activitatilor complementare” sub egida unui singur “lucru”. Amin !

[Multumiri lui Dragos care mi-a semnalat articolul]

[Greselile gramaticale din citate apartin autorului articolului din care am spicuit]