Intitulat “Felicitări !!!” şi trimis de shelldesk38@student.com “Shell Lottery” mă informează de următoarea întâmplare fericită:

Donatii Stimate Beneficiar,

The Shell Foundation Nigeria este plăcerea de a vă informa că aţi fost aprobat cu plata unei sume forfetare de US $ 400,000.00 (patru sute de mii de DOLARI), în numerar de credit fişier ref: ILP / HW 46704/03 din totalul de numerar premiu comune printre castigatorii din opt norocos această categorie.

Toţi participanţii au fost selectate printr-un sistem de computer balloting trasată de la nouă sute de mii de adrese de e-mail din Canada, Australia, Statele Unite, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Oceania, ca parte a programului nostru de promoţii internaţionale care se desfăşoară anual. Aceasta Loterie a fost promovată şi sponsorizat de către un conglomerat de unele companii multinaţionale, ca parte a lor de responsabilitate socială a cetăţenilor în comunităţile în cazul în care acestea au operaţionale de bază.

[...]

Orice încălcare de confidenţialitate din partea Câştigătorii vor rezultatul care incapacitate.

Spammerii nigerieni ar trebui să mulţumească firmei Google pentru serviciul de traducere online, care recent a inclus limba română în listă.

Mai interesant este că undeva, pe o listă de spam, adresa mea de pe Gmail (pe care mă cam feresc să o folosesc pe diferite site-uri) are ataşat atributul “limba română” şi cine ştie ce alte “date demografice”. Escroci v2.0 ?