Via Orlando, aflu că Soft32, un alt site din top 10 românesc ca număr total de vizitatori, iese din trafic.ro. Din păcate, ca și la Playfuls ieșirea este acompaniată de o scădere accelerată pe Alexa, ceea ce cu siguranță înseamnă probleme urâte. Sunt convins însă că vom avea dreptul la niște justificări alambicate, în care vor apare BRAT-ul, “profesionalizarea”, trecerea la “liga întâi” și demonstrații cum că statisticile publice sunt rele, rele, rele. și dăunătoare.

3_muschetari.gif

Nu am explicație clară la ce li se întâmpla, nu există dovezi concrete privind o eventuală penalizare pe inadexul Google, ei având încă peste jumătate de milion de pagini indexate, dintre care multe cu PageRank-uri suculente. Pentru binele Soft32, sper să existe și o revenire și nu o planare spre abis așa cum este cea artistic efectuată pe Playfuls (vezi imaginea).

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă: celor de la Softpedia ieșirea din trafic.ro pare să le fi priit, site-ul fiind în urcare accelerată și recuperând aproape tot “teritoriul” pierdut de la începutul anului.

UPDATE: după cum a remarcat și comentatorul “observator” soft32 și-au revenit între timp. Pe de alta parte, “valsul” cu pricina nu este un motiv de bucurie, putând fi interpretat de un eventual investitor ca un semn al fragilității business-ului.