34 GB pe zi …

Atâta informație consumă un american zilnic, conform Universității din San Diego. Cifra reprezintă și “pixelii” cu care televizorul îi bombardează, radio, presa scrisă și jocurile pe consolă sau PC.

34_gb_pe_zi

Informația consumată direct prin intermediul unui computer este 26.97% din total, adică aproximativ 9 GB/zi. Cam cât încape pe un DVD dublu strat.

Dac-ar fi să stochezi tot-tot, ai umple un hdd de 1TB pe lună. Nu mi se pare exagerat doar că 1. nu știu cum capturezi toate drăciile astea și 2. utilitatea este redusă. Mult mai interesant mi se pare dac-aș putea stoca undeva toată informația din viața reală (ceea ce vezi când nu te uiți la televizor, convorbiri, frânturi de viață) pentru ca apoi să le poți consulta ca pe o arhivă foarte precisă. Pentru că memoria umană – orice s-ar spune – numai precisă nu este.

Probabil că se va întâmpla și asta la un moment dat. La fel de ușor cum ne-am obișnuit în câțiva ani să cărăm după noi un telefon mobil cu care oricine poate să comunice cu noi oriunde am fi, ne vom obișnui și să ne stocăm amintirile in the cloud pentru a le consulta apoi la fel de firesc cum ne uităm astăzi pe fotografii făcute la diverse evenimente.